kategorie

Význam čísla 7 u Kabbalah náramků

18. 06. 2024, 13:18

Kabbalah, což je starodávná židovská mystická tradice, klade velký důraz na symboliku čísel. Jedním z nejvýznamnějších čísel v této tradici je číslo 7. Toto číslo se často objevuje v různých kontextech a má hluboký duchovní význam. U kabbalah náramků, které jsou populárními amulety sloužícími k ochraně a duchovnímu vedení, je číslo 7 obzvláště důležité.

Symbolika čísla 7 v Kabbalah

  1. Sedm dnů stvoření: Podle Tóry Bůh stvořil svět během šesti dnů a sedmý den odpočíval. Tento cyklus sedmi dnů se stal základem týdne a zdůrazňuje důležitost odpočinku a obnovy.
  2. Sedm nebí: V kabbalistické tradici existuje sedm nebeských úrovní, z nichž každá představuje vyšší stupeň duchovnosti a blízkosti k Bohu. Cesta přes těchto sedm úrovní symbolizuje duchovní růst a osvícení.
  3. Sedm sfér (Sefirot): V rámci kabbalistického stromu života existuje deset sfér (sefirot), které představují různé aspekty Boží přítomnosti. Sedm z těchto sfér se vztahuje k emocionálním a duchovním vlastnostem, které člověk může kultivovat. Jsou to: Chesed (Milosrdenství), Gevurah (Síla), Tiferet (Krása), Netzach (Vítězství), Hod (Sláva), Yesod (Základ) a Malkhut (Království).

Číslo 7 a Kabbalah náramky

Kabbalah náramky často obsahují prvky, které odkazují na číslo 7. Tento počet může být použit různými způsoby, aby zesílil duchovní ochranu a přinesl nositeli pozitivní energii.

  1. Sedm uzlů: Kabbalah náramky jsou často vyrobeny s červenou šňůrkou a sedmi uzly. Každý uzel představuje jednu z výše uvedených sedmi sfér (sefirot) a pomáhá nositeli posílit tyto aspekty v jejich životě.
  2. Sedm požehnání: Někdy jsou na náramku vyryta nebo připojena slova sedmi různých požehnání, která mají přinést ochranu, prosperitu, lásku, zdraví, úspěch, moudrost a štěstí.
  3. Sedm korálků: Některé náramky obsahují sedm korálků, které symbolizují různé duchovní aspekty nebo síly, které mají nositeli přinést harmonii a rovnováhu.

Ochrana a duchovní vedení

Nošení kabbalah náramku se sedmi prvky může poskytnout duchovní ochranu před negativními vlivy a energiemi. Mnoho lidí věří, že tyto náramky pomáhají udržovat duchovní rovnováhu a podporují osobní růst. Číslo 7, s jeho hlubokým duchovním významem, slouží jako mocný symbol ochrany a osvícení.

Význam jednotlivých uzlů nebo korálků na Kabbalah náramku

Kabbalah náramek často obsahuje červenou šňůrku se sedmi uzly nebo korálky, z nichž každý představuje jednu ze sedmi sfér (sefirot) v kabbalistickém stromu života. Tyto sféry symbolizují různé duchovní a emocionální vlastnosti, které nositeli pomáhají dosáhnout rovnováhy a harmonie.

1. Chesed (Milosrdenství)

První uzel představuje Chesed, což znamená milosrdenství a lásku. Tento uzel symbolizuje bezpodmínečnou lásku, štědrost a soucit. Nositele povzbuzuje k otevřenosti a laskavosti vůči ostatním.

2. Gevurah (Síla)

Druhý uzel je spojen s Gevurah, což je síla a spravedlnost. Tento uzel představuje schopnost stanovovat hranice, disciplínu a rozhodnost. Pomáhá nositeli být silným a spravedlivým ve svých činech a rozhodnutích.

3. Tiferet (Krása)

Třetí uzel představuje Tiferet, což je krása a harmonie. Tento uzel symbolizuje rovnováhu mezi milosrdenstvím a silou. Nositele inspiruje k hledání harmonie a krásy ve svém životě a k vyváženému přístupu k problémům.

4. Netzach (Vítězství)

Čtvrtý uzel představuje Netzach, což znamená vítězství a vytrvalost. Tento uzel symbolizuje trpělivost, odhodlání a schopnost překonávat překážky. Pomáhá nositeli zůstat vytrvalým a soustředěným na své cíle.

5. Hod (Sláva)

Pátý uzel je spojen s Hod, což je sláva a pokora. Tento uzel představuje vděčnost, pokoru a uznání krásy v jednoduchosti. Nositele inspiruje k ocenění malých věcí v životě a k pokornému přístupu.

6. Yesod (Základ)

Šestý uzel představuje Yesod, což znamená základ a spojení. Tento uzel symbolizuje stabilitu, spojení a základy, na kterých stavíme své vztahy a projekty. Pomáhá nositeli udržovat pevné základy a silná spojení s ostatními.

7. Malkhut (Království)

Sedmý uzel představuje Malkhut, což je království a naplnění. Tento uzel symbolizuje realizaci, manifestaci a završení. Nositele povzbuzuje k dosažení svých cílů a k uvědomění si svého místa ve světě.

Každý uzel na kabbalah náramku má svůj specifický význam a symbolizuje důležité duchovní a emocionální aspekty. Nositel náramku se sedmi uzly tak může čerpat sílu a inspiraci z každého z těchto aspektů, čímž dosahuje duchovní rovnováhy a ochrany. Tyto uzly společně vytvářejí silný amulet, který podporuje nositele na jeho duchovní cestě a v každodenním životě.

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).